سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کانون وکلای جوان

قرارداد ارفاقی

 

 

قرارداد ارفاقی به قراردادی گفته می‌شود که بعد از صدور حکم ورشکستگی و پس از رسیدگی به مطالبات و قبل از فروش یا تقسیم دارایی تاجر بین تاجر ورشکسته و تمام طلبکاران یا اکثریت نصف به علاوه یک، که سه چهارم کل طلب را از ورشکسته دارا است، طی شرایط معین و با تعیین ضوابط و مقرراتی منعقد می‌گردد که طلبکاران ضمن گذشتن از قسمتی از مطالبات خود، قسمتی را نیز در اختیار تاجر ورشکسته قرار می‌دهند تا به ادامه امور تجاری پرداخته و طلب طلبکاران را به صورت جزیی یا کلی در مدت زمانی که، مورد توافق طرفین قرارداد قرار گرفته است، پرداخت نماید.

موسسه حقوقی دادپویان حامی


شرایطی که برای انعقاد قرارداد ارفاقی لازم است

1.تشکیل جلسه عمومی برای رای گیری در خصوص انعقاد قرارداد ارفاقی. طرفین این قرارداد از یک طرف هیات طلبکاران و از طرف دیگر تاجر ورشکسته می باشند   .

2.انعقاد این قرارداد مشروط بر این است که حداقل نصف به علاوه یک نفر از طلبکاران (اکثریت مطلق طلبکاران) که حداقل سه چهارم یا 75% از کلیه مطالباتی که قبلا تشخیص و تصدیق شده یا موقتا قبول شده است را دارا هستند، به انعقاد این قرارداد رضایت دهند.

3.هرگاه در جلسه انعقاد این قرارداد، اکثریت عددی طلبکاران حاضر شوند اما سه چهارم سرمایه یا 75% از مطالبات را نداشته باشند، یا آنکه دارای سه چهارم از مطالبات باشند اما اکثریت عددی را نداشته باشند، جلسه معلق و قرار برگزاری جلسه دوم برای یک هفته بعد گذاشته می شود.

4.طلبکارانی که در جلسه اول، خود یا وکیل آنها حاضر باشند و صورتجلسه را امضاء نمایند نیازی نیست در جلسه دوم هم حاضر شوند، مگر آنکه بخواهند در تصمیم خود تغییری دهند.

اما اگر در جلسه دوم حاضر نشوند، تصمیمات سابق آنها به اعتبار خود باقی خواهد بود.

 5. اگر در جلسه دوم اکثریت عددی طلبکاران که حداقل دارای سه چهارم سرمایه یا 75% مطالبات هستند فراهم شود، قرارداد ارفاقی منعقد می شود.

6.اگر یکشرکت تضامنی ، نسبی یا مختلط ورشکسته شود، طلبکارها می توانند قرارداد ارفاقی را یا با شرکت یا با یک یا چند نفر از شرکاء ضامن شرکت منعقد نمایند.

آثار قرارداد ارفاقی

قرارداد ارفاقی اثر مختومه کننده دارد بدین معنی که پس از پذیرفته شدن و تصدیق آن در محکمه، جریان ورشکستگی خاتمه می یابد و تاجر مجددا مشغول می گردد.

آثارانعقاد قرارداد ارفاقی با تاجر ورشکسته به تقصیر

1.انعقاد قرارداد ارفاقی با تاجر ورشکسته به تقصیر برخلاف تاجر ورشکسته به تقلب ، امکان پذیر است.

در واقع در مورد تاجری که به ورشکستگی به تقصیر مورد تعقیب قرار می گیرد یا حتی به ورشکستگی به تقصیر محکوم می شود سختگیری های کمتری وجود دارد.

2.با این حال طلبکاران می توانند انعقاد قرارداد را تا حصول نتیجه رسیدگی دادگاه به موضوع ورشکستگی به تقصیر به تعویق بیاندازند.

برای این موضوع لازم است که اکثریت مطلق طلبکاران که دارای سه چهارم طلب نیز باشند با این تصمیم موافق کنند.

آثارانعقاد قرارداد ارفاقی با تاجر ورشکسته به تقلب

1.اگر تاجر محکوم به ورشکستگی به تقلب شده باشد، انعقاد این قرارداد با او ممکن نیست.

2.قبل از محکومیت و در زمان تعقیب تاجر، طلبکاران می توانند تصمیم بگیرند که با وجود احتمال برائت تاجر از ورشکستگی به تقلب ، تصمیم خود را برای انعقاد قرارداد ارفاقی به زمانی موکول خواهند کرد که حکم قطعی دادگاه در این مورد صادر شده باشد.

برای این موضوع لازم است که اکثریت طلبکاران که دارای سه چهارم طلب نیز باشند، با این تصمیم موافقت کنند.

در این حالت، اگر حکم برائت تاجر از ورشکستگی به تقلب صادر گردد، طلبکاران می توانند با رعایت شرایط با او قرارداد ارفاقی منعقد نمایند.

با انعقاد قرار داد ارفاقی در صورتی که تاجر به تعهدات خود عمل ننماید ممکن است حکم فسخ قرارداد ارفاقى صادر شود، موضوع به حالت قبل از قرارداد ارفاقى در مى‌آید و تمامی مزایایى که تاجر به‌ دست آورده بود از بین مى‌رود و دوباره اقدامات مربوط به عملیات تصفیه امور ورشکسته آغاز می گردد.

در صورت هرگونه اختلاف در زمینه دعاوی ورشکستگی و انعقاد قرارداد ارفاقی می توانید با موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی تماس حاصل فرمایید.